Dog

Goede tandhygiëne bij honden

Wist je dat 4 op de 5 honden ouder dan 3 jaar, kampen met mond- en tandproblemen? Nochtans valt dit gemakkelijk te voorkomen met de juiste voeding en verzorging.

Probleemzone

4 op de 5 of 80% is een enorm aantal honden met mond- en tandproblemen … terwijl 90% van de baasjes zich hier niet eens van bewust is. Slechte tandhygiëne kan leiden tot andere lichamelijke klachten doordat bacteriën zich verder verspreiden of omdat de hond niet meer wil of kan eten.

Tandenpoetsen

Ook een hond moet zijn tanden dagelijks poetsen, met een aangepaste tandenborstel en tandpasta. Als de eerste keer wat moeilijk is, kun je de dierenarts vragen of hij eerst een grondige reiniging kan uitvoeren.

Juiste voeding

Snacken mag, maar met een dagelijkse kauwstick van Pedigree® Dentastix™ Daily Oral Care doe je je hond dubbel plezier. Bij dagelijks gebruik helpen de unieke vorm, textuur en actieve bestanddelen tandsteenvorming tot 80% te verminderen. De kauwstick bevordert gezond tandvlees en bovendien reinigt het moeilijk bereikbare tanden.

Check-up bij de dierenarts

Slechte adem, vreemd gedrag, bloedend tandvlees of verminderde eetlust zijn signalen van tandvleesproblemen. Maar ook zonder deze alarmerende symptomen laat je de tanden van je hond het best regelmatig nakijken. Maart is de Maand van de Tandhygiëne en dus de perfecte gelegenheid om met je viervoeter op afspraak te gaan bij de dierenarts voor een gebitcontrole.

Waar vind ik een dierenarts?

Op het kaartje hieronder vind je alle dierenartsen die deelnemen aan de Maand van de Tandhygiëne. Maak snel een afspraak!