Dog

Kleine of grote honden, eten ze anders?

Het lijkt logisch dat grote honden meer eten dan kleine honden. Maar dat is niet het geval. We zetten even een paar belangrijke aandachtspunten over voeding op een rij om je trouwe viervoeter gezond en blij te houden!

Puppy’s

Pups moeten nog hard groeien en verbruiken dagelijks een ton aan energie. Daarom eten ze in verhouding met volwassen honden een pak meer. Soms wel drie keer zoveel! Tot de leeftijd van 6 maanden kun je ze hun voedsel best in verschillende kleine maaltijden doorheen de dag voorschotelen. Zo krijgen hun maagjes de tijd om het voedsel goed te verteren. Pups hebben veel calcium, fosfor en eiwitten nodig voor de ontwikkeling van hun botten, spieren en weefsels. In het assortiment van Pedigree® Junior vind je zowel natte voeding als droge brokjes die alle nutriënten bevatten waar jouw puppy groot en sterk van wordt.

Kleine hondenrassen

Kleine hondenrassen hebben een ander metabolisme dan hun grotere broers. Ze hebben vaak last van spijsverteringsproblemen. Zorg daarom dat je de juiste voeding kiest voor deze viervoeters. Het Pedigree® Mini <10kg-assortiment is speciaal afgestemd op de behoeften van kleine volwassen honden. Het mag vreemd klinken, maar in vergelijking met grote honden eten kleine honden veel meer omdat ze meer energie verbruiken. Kijk steeds op de verpakking voor de juiste porties voor jouw hond.

Grote hondenrassen

Grote honden eten dus minder dan kleine honden. Toch is ook bij hen de verhouding tussen vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen uiterst belangrijk voor een gebalanceerde voeding en een gezond leven. Zorg er daarnaast ook steeds voor dat er voldoende vers drinkwater voor je hond klaarstaat, in een schone drinkbak. Dit geldt uiteraard voor alle honden, groot en klein.