Dog

Op vakantie met je hond: een survivalgids

Ik ga op vakantie en ik neem mee: een strandlaken, een tandenborstel en … mijn hond. Met deze survivalgids overleef je je verlof met je pluizige viervoeter zonder schrammen en kleerscheuren!

Samen in de auto

Reis je met de auto, klik je hond dan vast met een hondengordel of zet hem in een autobench in de koffer. Heeft je hond nog niet vaak in de auto gezeten? Laat hem dan wennen met een paar testritjes die je opbouwt in duur. Neem ook iets mee om te doen tijdens de rit, zoals een speeltje gevuld met snoepjes of een kauwbot. Geef hem bovendien 3 à 4 uur voor vertrek eten zodat hij niet wagenziek wordt.

Vliegen met viervoeters

Zorg ervoor dat de papieren van je hond in orde zijn voordat je op vliegvakantie vertrekt. De documenten die je doorgaans moet tonen zijn vergunningen voor export, import en transit, bewijzen voor gezondheid en vaccinatie en natuurlijk zijn identiteitskaart.

Honden die minder dan 8 kg wegen mogen meestal mee in de cabine, terwijl grotere honden in het ruim kunnen meevliegen. Reken steeds wel op een toeslag. Bespreek voor je vlucht ook met je dierenarts hoe je je hond best voorbereidt op de reis en vraag eventueel om kalmeerpilletjes voor te schrijven. Vlieg je echt ver of is je hond snel angstig? Overweeg dan om hem thuis te laten en hem de vliegstress te besparen.

Honden en huisjes

Een vakantiehuisje huren waar je viervoeter welkom is? Op www.vakantie-met-hond.be vind je hondvriendelijke huisjes in heel Europa. Kijk ook eens op www.happyhome.be/vakantiehuis-huisdier-toegestaan.htm en op https://nl.belvilla.be/vakantiehuis-met-de-hond en je vindt zéker een huisje waar viervoeters de tijd van hun leven beleven.

Welk huisje je ook kiest, zorg ervoor dat je er een thuis van maakt voor je hond met zijn eigen kussen of mand, favoriete speeltjes en gewoonlijke voeding zodat hij zich op zijn gemak voelt.

Niet vergeten!

Neem naast een eet- en drinkbakje, een leiband, een mand, bench, speelgoed, poepzakjes en medicatie ook vaccinatiecertificaten en het hondenpaspoort mee. Vergeet ook niet zijn gewoonlijke voeding in te slaan!