Dog

Tandvriendelijke hondenspeeltjes

Ravotten met je hond, dat is een van de fijnste dingen die er is om je vrije tijd aan te spenderen. De tuin, het bos of veld in met een bal, een frisbee of een tak waarmee je kan gooien. Maar zijn al die onschuldige voorwerpen wel veilig voor het gebit van je hond? En wat met andere hondenspeeltjes?

Pak de bal

Met gewone ballen, frisbees of andere gooiobjecten moet je opletten, want het materiaal waaruit ze gemaakt zijn is gewoonlijk niet geschikt voor een scherp hondengebit. Te mals rubber kan afbrokkelen of schilferen in stukjes die tussen de tanden terechtkomen en voor ontstekingen zorgen. Te hard plastic veroorzaakt slijtage aan tanden en takken kunnen dan weer versplinteren en zo het tandvlees beschadigen.

Hondvriendelijk speelgoed

Er zijn heel wat speeltjes te verkrijgen die speciaal voor honden ontwikkeld zijn. Uit het juiste materiaal vervaardigd, dat niet giftig is en het gebit van je viervoeter niet kan beschadigen. Let daarbij ook steeds op de grootte van het speelgoed. Een kleine hond moet je niet opzadelen met een gigantisch speelbot, want daar kan hij zijn kaken mee forceren.

Smaken en kleuren

Een hond is van nature een hevige kauwer. Al van kleins af aan gooien puppy’s zich met veel enthousiasme en al hun tandjes op alles wat hun pad kruist. Voorwerpen of speeltjes met een smaakje zijn daarbij vaak favoriet. Probeer eens Pedigree® Dentastix™ Daily Fresh, kauwsticks met de frisse smaak van groene thee en eucalyptus die je hond een aangename frisse adem geven en bovendien bijdragen aan de verzorging en reiniging van zijn tanden.

Gezonde verrassing

Heel populair zijn speeltjes waarin je brokjes of snoepjes voor je hond kunt verstoppen. Die moet hij er dan spelenderwijs uit zien te vissen. Kies ook hier voor gezonde snacks die lief zijn voor het gebit van je hond.