Volgend artikel
Cat

Op vakantie met of zonder je kat?

Wat met je kat? Het is een vraag die kattenbaasjes elke keer bezighoudt bij het plannen van een vakantie. Neem je hem mee op catcation of zoek je een andere oplossing? Met deze tips vind je zeker een oplossing op maat.

Katten op vakantie

Katten houden doorgaans niet van verandering en ondergaan dus heel wat stress tijdens het reizen. Denk je dat je kat stressbestendig genoeg is, dan kan het natuurlijk een fantastische ervaring worden voor jou en je kat!

Zorg ervoor dat alle documenten in orde zijn, zoals vergunningen voor export, import en transit, bewijzen voor gezondheid en vaccinatie en de identiteitskaart van je kat. Reis je met het vliegtuig, dan mogen katten tot 8 kg mee in de cabine, anders moeten ze het ruim in. Neem je je kat mee op autovakantie? Zet haar dan in haar eigen reismandje. Neem ook zeker voldoende vertrouwde spullen mee zoals haar mand en krabpaal zodat ze zich sneller op haar gemak voelt.

Op pension

Natuurlijk bezoek je eerst een aantal kattenpensions voordat je beslist waar je kat zal verblijven. Benieuwd hoe je een goed pension herkent? Een checklist:

– Veel schuilplekjes zodat je kat zich kan verstoppen en haar eigen plekje heeft
Ruime verblijven voor voldoende beweging
Krab- en klimmogelijkheden
Voldoende aandacht. Heeft je kat veel affectie nodig, vraag dan of ze regelmatig geaaid wordt of op schoot mag zitten. Is ze een sociaal type? Dan kan een gemeenschappelijk verblijf met een andere kat een optie zijn, al is het dan natuurlijk belangrijk dat de andere kat ook gezond en sociaal is

Schakel een catsitter in

Je kat hecht veel belang aan haar thuisomgeving, dus kan het een goed idee zijn om haar thuis te laten tijdens je reis. Schakel dan iemand in die het dier regelmatig eten komt geven en even met haar komt knuffelen of spelen. Een nichtje dat graag wat wil bijverdienen, bevriende buren of een goede vriend: na even vragen vind je vast wel iemand die je kat wil helpen verzorgen.

Of je je kat nu mee op reis neemt, thuislaat of naar een pension brengt: het is belangrijk dat ze haar gewoonlijke voer krijgt.